I run the world

Πραγματικά αυτό που ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα δεν έχει ξαναγίνει. Συγκεκριμένα το facebook έφαγε καμπάνα 5 δις δολλάρια από το FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) . Ο λόγος είναι ότι παραβίασε σχεδόν όλα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του προς όφελος τρίτων εταιριών , εκλογικών αποτελεσμάτων και γενικά ότι βλέπετε να γίνεται στις ταινίες.

Η συγγνώμη του Mark δεν έπιασε τόπο όμως από ότι φαίνεται ούτε και τα 5 δις που έφαγε μιας και η μετοχή του είχε ανοδική τάση στο χρηματιστήριο. Η παρακάτω εικόνα δείχνει ακριβώς την άνοδο της μετοχής ύστερα από την επιβολή του προστίματος.

Το παραπάνω κατά την γνώμη μου είναι μία επιβράβευση των αγορών προς την εταιρεία για όλες τις ενέργειές της. Με λίγα λόγια είναι σαν να λένε : ” Marc μην μασάς συνέχισε να μας πουλάς τα προσωπικά δεδομένα με τα οποία θα βγάζουμε χρήμα και εμείς θα κάνουμε τα 5 δις να μοιάζουν με ψίχουλα. ”

Το αντίθετο βέβαια από ότι συνέβη στην χώρα μας την στιγμή που ένας λαός 10.000.000 ανθρώπων έχοντας κάνει άπειρες θυσίες, έχοντας βάλει πλάτη σε ένα από τα μεγαλύτερα μεταναστευτικά κύματα της εποχής μας και έχοντας τηρήσει όλες του τις υποχρεώσεις σε ΝΑΤΟ , ΕΕ κλπ οι αγορές λειτουργούσαν πάντα σαν μοχλός πίεσης και σαν τιμωρός ταυτόχρονα προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Έκανα την παραπάνω σύγκριση γιατί δυστυχώς θυμήθηκα μία πρόταση από το βιβλίο 1984 του George Orwell
“We do not merely destroy our enemies; we change them.”

Δεν ξέρω πώς να κλείσω το συγκεκριμένο post όμως σίγουρα μόνο οργή και απογοήτευση μπορεί να νιώθει κανείς με τα παραπάνω. Σε επόμενο άρθρο θα γράψω για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα καθώς είναι πλέον απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε.

?>