Αν δεν έχεις χρόνο ξεκίνα ένα μεταπτυχιακό

Τον τελευταίο χρόνο πραγματικά τρέχω και δεν φτάνω. Η καθημερινότητά μου μοιράζεται μεταξύ των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων στη Dtek , στο Servicaki , στο Phoneparts καθώς και στα δύο νέα εγχειρήματα που έχω ξεκινήσει όπου το ένα είναι η δημιουργία φυσικού καταστήματος για το phoneparts και το δεύτερο η δημιουργία ενός χώρου διεξαγωγής δημιουργικών σεμιναρίων. Το τελευταίο συνεργατικά με τον αδερφικό μου φίλο τον Γιάννη Περισοράτη.

Όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά χρονοβόρα σε βαθμό που ο ύπνος έχει περιοριστεί καθώς επίσης και αρκετές προσωπικές στιγμές. Φυσικά τίποτα δεν έχει επιβληθεί με το ζόρι όμως σίγουρα η πίεση η οποία συνεπάγεται από την ενασχόληση με τόσα εγχειρήματα είναι εξαντλητική.

Το χειρότερο με την εξάντληση κατά την γνώμη μου είναι ο περιορισμός της δημιουργικότητας καθώς αυτή απαιτεί τεράστια αποθέματα ενέργειας όπως και της προσωπικής εξέλιξης η οποία παραμερίζεται λόγω έλλειψης χρόνου.

Σε μία συζήτηση που είχα στο παρελθόν με έναν τον φίλο μου τον Λεωνίδα, οποίος έχει έρθει από την Ρωσία μου ανέφερε ένα δικό τους διδακτικό ανέκδοτο. Στο ανέκδοτο αυτό λοιπόν ο Βάνιας πηγαίνει στον ψυχολόγο για να ζητήσει συμβουλή για το πώς θα αποφύγει το διαζύγιο με την γυναίκα του. Η αιτία του διαζυγίου είναι η έλλειψη χρόνου του Βάνια η οποία τον έχει αναγκάσει να παραμερίσει την οικογένειά του.

Ο γιατρός λοιπόν προτείνει στον Βάνια να αγοράσει μία αγελάδα και να τον ξανα επισκεφτεί μετά από 15 μέρες. Αν και διστακτικός στην αρχή ο Βάνιας ακούει τον γιατρό αλλά 15 μέρες μετά πηγαίνει έξαλλος στο γραφείο του γιατρού και διαμαρτύρεται έντονα με την συμβουλή του γιατρού καθώς τώρα δεν προλαβαίνει πραγματικά να κάνει τίποτα και απαιτεί από τον γιατρό μια άμεση λύση.

Ο γιατρός σε αυτό το άκουσμα του προτείνει ήρεμα να πουλήσει την αγελάδα και να έρθει σε μία εβδομάδα να τον δει.

Ο Βάνιας που είναι σίγουρος πώς ο γιατρός είτε έχει τρελαθεί είτε τον κοροιδεύει πουλάει την αγελάδα και μετά από μία εβδομάδα πηγαίνει όλο χαρά στο γιατρό και τον ευχαριστεί που τον έσωσε καθώς τώρα έχοντας πουλήσει την αγελάδα έχει άπειρο ελεύθερο χρόνο.

Δεν έχω αγοράσει ακόμα αγελάδα για να δοκιμάσω εαν κάτι τέτοιο ισχύει. Σίγουρα όμως η σωστή οργάνωση του χρόνου μας μπορεί να μας επιτρέψει στο να κάνουμε πράγματα τα οποία ποτέ μας δεν φανταζόμασταν πώς θα μπορούσαμε ή θα προλαβαίναμε να τα κάνουμε.

Ο τρόπος που οργανώνω τις καθημερινές μου εργασίες βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε ένα εργαλείο στο trello.com . Θα μπορούσα πραγματικά να γράψω οτιδήποτε άλλο για να φανώ οργανωμένος αλλά το μόνο που πραγματικά λειτούργησε για μένα είναι ένα trello board . Σε αυτό έχω δημιουργήσει λίστες με βάση την κατηγορία των tasks και δύο συγκεντρωτικές λίστες για τα tasks που γίνονται και για αυτά που έχουν ολοκληρωθεί.

Δεν ξέρω αν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αλλά για την ώρα λειτουργεί. Εσείς πώς οργανώνετε τις δουλειές σας και τον χρόνο σας;

?>